През 1997 г. Никол Кидман се появява на червения килим на

...
През 1997 г. Никол Кидман се появява на червения килим на
Коментари Харесай

Роклите легенди: Китайската рокля на Никол Кидман

През 1997 г. Никол Кидман се появява на аления килим на Оскарите в рокля на Джон Галиано и на идващия ден е на корицата на WWD (Women’s Wear Daily), които афишират Галиано за крал на формалните тоалети. Този миг е преломен в историята на Оскарите в доста връзки.

Роклята на фешън къща Dior, за които Галиано работи, съумява да разчупи одобрения модел всички огромни звезди да са с тоалети на Версаче или Армани, решени в тъмни или пастелни цветове, строго спазващи каноните на формалното облекло. Роклята на Джон Галиано, наречена „ китайска “ поради бродериите си, е във всяко отношение революционна. Роклята на Джон Галиано, наречена „ китайска “ поради бродериите си, е във всяко отношение революционна. Тя е в цвят „ шартрьоз “ – нещо приблизително сред зелено и жълто. Тази разцветка е толкоз скандална, че Джоан Ривърс стартира да вика пред камерите по адрес на Никол: „ Какъв е този ужасяващ цвят, от него ми се повдига! “. Това единствено способства за разногласията „ за или срещу “. Освен това Джон Галиано преди малко е нает в Dior, никой не знае какво да чака от него, по личното му самопризнание в стилната къща даже не са сигурни, че той може да крои. Изборът на Никол Кидман е решителен за кариерата му.

По това време Никол Кидман не е звездата, която познаваме в този момент, тя е на аления килим в качеството си на „ мисис Том Круз “. Нейният фешън избор внезапно я слага в центъра на вниманието и демонстрира още тогава, че Никол схваща от мода и че не се опасява да опитва – тя даже има дребен принос в дизайна на тоалета си.  Роклята мигновено става толкоз известна, че директно след церемонията в Macy’s се появява евтина версия за 250 $. Практиката да се продават евтини копия на най-нашумелите рокли от Оскарите се резервира и до момента.

И през днешния ден няма нито една ранглиста за „ най-запомнящите се “, „ най-красивите “ или „ най-грозните “ тоалети на Оскарите, в която тази рокля да не участва. Никой обаче не отхвърля, че точно тя е демократизирала стилния избор на церемонията и е отворила път за доста по-смели цветове, кройки и комбинации.

Никол Кидман още веднъж сподели добър усет и преданост към обичания си Галиано, като се появи с негова рокля на церемонията през 2011 година, броени дни откакто дизайнерът беше изхвърлен от Dior със скандал. Още една причина да я обичаме толкоз доста.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР